Så tolkar vi inredningsstilarna

Det finns lika många inredningsstilar som det finns bostäder och att hitta sin stil är högst personligt. Som inredare är det min uppgift att tolka och hjälpa dig att hitta din personliga stilmix.

Låt dig inspireras av vår tolkning

Här får du vår tolkning av olika inredningsstilar som inspiration. Du kan genom bilder och text se vad vi menar när vi säger till exempel Romantisk eller Industriellt. Då får vi en gemensam utgångspunkt att diskutera vidare kring de olika inredningsstilarna som finns.

Så tolkar vi inredningsstilar Myhres Co

Beach House/New England/Strandnära

Kärt barn har många namn och detta är en stil som aldrig blir omodern. I vår tolkning är grundfärgerna blå, vit och beige men utan den klassiska röda. Materialen är trä, sisal, rotting, bomull och linne, alltså naturmaterial. Mönstren är randiga och dekor kan vara drivved, stenar eller andra strandfynd.

Modern Rustik/Industriell

Den populära industristilen tolkar vi med en aning rustik känsla. Stilen kännetecknas av en färgskala i svart, grått och vitt, med inslag av terrakotta eller roströda nyanser. Materialen är råa ytor, nött trä, koppar, plåt, rostfritt, och glas. Mönstren är grafiska och dekoren svart/vit fotokonst eller detaljer med känslan av att vara tagen direkt från en gammal fabrikslokal.

Modern Lantligt/Romantisk

Många naturliga material som bomull, smide, trä och keramik kännetecknar denna stilmix. Härliga inslag av mässing, koppar och marmor är ett måste. Sekelskiftestapeter i ny tappning med blommor och kryssmönster sätter stilen. Dekor från förr i trä och keramik, gardiner, plädar och kuddar. Färgerna är till stor del vita nyanser, beige, grön och blå med få mörkgrå/svarta detaljer för kontrast.

Minimalistisk

Vi tolkar minimalistisk med dessa ledord. Sparsmakat möblemang, dold förvaring, fri golvyta med få, gärna större och uttrycksfulla dekorationer. Grafiska, strama mönster. En neutral färgbas som grund och några få accenter och stora gröna växter.

Art Deco 2.0

Tongivande för stilen är lyxiga material som sammet, kristall och guld. Gärna stoppade möbler, stora mattor, speglar och runda former. Geometriska mönster och djupa färger som blå, turkos eller grå.

Boho Chic

Boho chic = Bohemian+Marocko + stilfullt, elegant, piffigt, eklektiskt. Så tolkar vi det. Som en rockig variant på lantliga och rustika inredningar. Materialen kan vara Linne, slitet trä, kalkmålade väggar, rotting, och bambu. Färgskalan kan vara vad du vill, men använd matta, naturliga färger på en ljus bakgrund. Mattor och kuddar med orientaliska eller geometriska mönster tillför värme.

Skandinavisk Naturnära

Ljust trä, gröna växter, ljusa pastellfärger blandat med diskreta och jordnära toner som beige, grönt och grått skapar stilen. Mjuka textilier med struktur, fotokonst och detaljer i trä ger dynamik och rörelse i en i övrigt lugn miljö.

Retro 2.0

Teakmöbler, ryamattor, stringhyllor och tegelvägg; associationerna är många. Retro 2.0 kommer till liv i en stil mix av 50, 60 och 70’talets interiörer i modern tappning. Vi använder gärna antingen originella eller moderna versioner av tidstypiska designelement. Stilen kompletteras med mustiga färger som t. ex. mossgrönt, orange eller lila. I detaljerna hittar vi färgat glas och organiska former.